dimarts, 5 d’abril del 2011

FEM ESCOLA TARADELL, L'ESSÈNCIA

Parlar de “Fem Escola Taradell” és parlar d’educació. I qualsevol frase que inclogui aquest mot és sinònim de futur, de provenir, d’evolució… És una realitat que el camp de l’educació no només forja conceptes, sinó persones; així que cal actuar en conseqüència. I això què significa? Significa apostar per l’educació, per la que tenim prop de casa, la de tota la vida. Posar-hi un granet de sorra, i així construïr la nostra pròpia muntanya de futur. 



Aquesta és l’essència del projecte “Fem Escola Taradell”. Tot així aquesta campanya no només mira cap al futur ja que són múltiples els beneficis socials que ha aportat fins ara i d’altres que encara estàn per arribar. “Fem Escola Taradell” es vertebra d’una idea inquebrentable: aportar noves instal·lacions educatives i aconseguir que el cost per l’escola concertada de Sant Genís i Santa Agnès de Taradell sigui 0. Les preguntes que segueixen a aquesta afirmació segurament siguin: com aconseguir construïr una edificació sense comportar cap despesa a l’institució educativa en èpoques de crisi? Com fer-ho des d’una inciativa privada? Com és possible que això no reporti cap benefici més enllà del social?

“Fem Escola Taradell” és un projecte vertebrat per un objectiu social; de manera que totes les iniciatives s’allunyen de la meta del benefici econòmic. Totes les respostes les podran trobar en aquest espai; perquè compartir les idees ajuda a què aquestes creixin es multipliquin. Benvinguts a “Fem Escola Taradell”! 

7 comentaris:

  1. No m'agrada espatlla l'armonia del casc antic!!

    ResponElimina
  2. Anònim, des de Fem Escola Taradell acceptem totes les opinions. Et convidem a què visitis el nostre blog en les properes entrades, d'aquesta manera podràs veure quin ha estat el procés de creació i les condicions en què ha estat creat.

    Gràcies per participar i opinar.

    ResponElimina
  3. Desde un punt de vista escolar i educatiu és un gran pas. Tot i així, crec que en la situació on es troba hagués estat essencial la relació amb l'entorn, ja que era la única zona de casc antic que teníem en el poble. La seva imatge des de la variant ja no és la mateixa. On i què farem amb el mercat medieval?(Un altra anònim)

    ResponElimina
  4. Completament d'acord amb l'últim comentari. No és un projecte pensat per l'entorn en que es troba i per la conservació del que fins ara era el nostre bonic casc antic.

    ResponElimina
  5. A l'hora de fer aquestes infraestructures crec que s'hauria de fer una votació popular, haurien de demanar l'opinió del poble i respectar, sobretot, la gent de la vila. En aquests temps que corrent un Ajuntament no es pot gastar els diners en un projecte que de segur la gent no l'acceptarà, crec que necessitem un canvi i ara és l'ocasió perfecte per poder triar el nostre nou futur.

    ResponElimina
  6. Anisakidae; en primer lloc gràcies per la teva aportació. Pel que fa al que apuntes de què l'"Ajuntament no es pot gastar els diners en un projecte que de segur la gent no l'acceptarà". Et convido a què llegeixis les entrades que hi ha penjades en aquest blog i les que vindran properament. Si ho fas podràs veure que Fem Escola Taradell no és un projecte finançant ni elaborat per l'Ajuntament. Aquesta és una associació creada des de l'àmbit privat, concretament per tres persones. També han tingut un paper imporant l'ajuda de diversos industrials del poble i de l'entitat financera Unimm.

    D'altra banda, és imporant constatar que l'escola Sant Genís i Santa Agnès requeria noves infraestrucutures, i calia fer-ho amb dilgència perquè l'anterior edifici estava molt deteriorat. Això és el que s'ha fet des de l'àmbit privat, tenint en compte que és un projecte que té per objectiu no treure'n benefici econòmic i que no ha suposat cap cost econòmic a la població. Et convidem a què llegeixis les notícies que s'han publicat als mitjans explicant la iniciativa; aquí es troba molt ben relatat. Podràs trobar els articles a la pestanya superior de "recull de premsa".

    Gràcies per opiniar i participar.

    ResponElimina
  7. I ara què?quin és el següent pas?o és que quedarà un solar desert al mig del poble?

    ResponElimina